keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua—Blogi koulutusneuvonnan asiakaspalautteista

Koulutusneuvonnan asiakaspalautteet vuonna 2023
 

Minulla on huikean ihana työ. Pidän siitä, että asiakkaamme antavat meille runsaasti palautetta. Voittopuolisesti palaute on positiivista. Asiakkaat kiittävät meitä ystävällisyydestä ja asiantuntevuudesta. Ne ovat myös ne kaksi asiaa, joihin tahdomme itse panostaa. Asiakkaat kokivat saavansa puhua ihmisen kanssa. Palvelemme asiakkaitamme ympäri Suomen puhelimessa, chatissa ja Ohjaustaverkossa-palvelussa. Asiakastilanne on jokaiselle asiakkaalle ainutlaatuinen ja me tahdomme auttaa mahdollisimman hyvin. Meille on voitto, kun asiakas pääsee tavoitteeseensa. Joskus joudumme kertomaan huonoja uutisia. Voimme joutua esimerkiksi kertomaan, että asiakas ei voi saada toivomaansa tukea. Silloin pohdimme samalla asiakkaan kanssa yhdessä, mitä muita ratkaisuja voisi olla.

Pidämme huolta asiantuntemuksestamme monin tavoin. Meillä on jatkuva mahdollisuus perehtyä tuleviin muutoksiin ja uudistuksiin. Osallistumme mahdollisuuksien mukaan sekä TE-hallinnon että yhteistyökumppaneiden infoihin ja koulutuksiin ja olemme perillä uudistuksista.

Kiitosta asiakkailta saa ratkaisukeskeinen asenne ja se, että kerromme asiakkaille asioista, joita he eivät osanneet kysyä. Palautteista kuuli, että asiakas koki usein saaneensa kontaktista enemmän kuin hän odotti. Pyrimme antamaan asiakkaille välineitä, joilla he pääsevät eteenpäin. Palvelua on kehuttu siitä, että esitämme asiat asiakkaalle ymmärrettävällä kielellä. Asiakkaat kokivat, että puhelun jälkeen oli helppo lähteä liikkeelle, kun tiesi mahdolliset toimintavaihtoehdot. Kontaktin päättyessä asiakkaalla on yleensä suunnitelma siitä, kuinka edetä seuraavaksi.

Joskus asiakkaiden kysymykset ovat niin monitahoisia, että emme osaa suoraan vastata. Silloin selvitämme asian ja soitamme asiakkaalle takaisin. Saimme runsaasti kiitosta siitä, että selvitämme vastaukset, jos emme osaa niitä heti antaa. Asiakkaat pitävät myös siitä, että lähetämme tarvittaessa puhelun jälkeen heille tekstiviestillä lisätietoa asioista. Tekstiviestin kautta on helppo lähteä tutustumaan asiaan syvemmin tai se toimii muistilistana.

Negatiivista palautetta saamme eniten siitä, että asiakas on olettanut meidän hoitavan asioita, joita emme voi hoitaa. Soitto väärään paikkaan ärsyttää. Ei ole kivaa selittää samoja asioita aina uudelle henkilölle. Pyrimme hoitamaan asiakkaan asian aina mahdollisimman pitkälle, mutta emme voi hoitaa asioita, joihin meillä ei ole valtuuksia. Emme voi esimerkiksi luvata asiakkaalle hänen toivomaansa tukea, sillä ratkaisut tehdään joko paikallisessa TE-toimistossa tai kuntakokeilussa. Muutama asiakas oli myös kokenut ikäväksi sen, että emme antaneet chatissa suoraan vastauksia, vaan pohjustimme asiaa kysymyksillä. Nämä asiakkaan näkökulmasta turhat kysymykset voivat kuitenkin olla meille välttämättömiä, jotta antamamme vastaukset ovat varmasti oikeita.

Jokainen meille annettu palaute on meille kullanarvoinen ja kehitämme palveluamme niiden pohjalta. Palautetta saa antaa myös tämän blogi-tekstin kommenteissa. Voit tutustua tarkemmin meidän palveluumme
aiemmassa blogi-tekstissäni. On ilo auttaa teitä!

 

Kirsti

Koulutusneuvoja

Valtakunnallinen koulutusneuvonta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti