keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

TE-live on nykyaikainen ja monipuolinen rekrytointikanava

Kuvituskuva

Onko TE-live sinulle jo tuttu? TE-live -palvelu toimii valtakunnallisesti kaikille TE-toimialueiden maakuntakeskuksissa. Tuotannoista vastaavat tuottaja-toimittajat ja av-tuottajat, jotka tuottavat suoria lähetyksiä esimerkiksi avoimista työpaikoista ja rekrykoulutuksista. Lähetyksistä löytyy tallenteet. TE-liven tuottamasta sisällöstä saa parhaan käsityksen heidän sivuiltaan https://te-live.fi/. Etusivulla voi selata tulevia lähetyksiä ja etsiä omaan työnhakuun liittyviä sisältöjä.

Kuva osoitteesta: https://te-live.fi/ - TE-live etusivun katsotuimmat videot
 

Valitsemalla etusivulta ”näytä kaikki”, pääset sivulle https://te-live.fi/lahetykset, jossa pääset selaamaan lähetyksiä. Ylälaidasta voi jo valita ”Tulevat lähetykset” tai ”Tallenteet”. Myös TE-livelähetyksen sijainti alueittain tai paikkakunnittain voi kiinnostaa sinua. Oikeassa laidassa oleva ”lisää hakusana” auttaa vaikka tiettyä ammattialaa koskevien videoiden etsimisessä.

Kuva osoitteesta: https://te-live.fi/lahetykset - TE-live tulevat ja menneet lähetykset

TE-livelähetyksissä parasta on keskusteleva avoin ilmapiiri – jos katsot kotona suoraa lähetystä, sinun on helppo lähettää anonyymisti kysymyksiä lähetyksen vieraille. Lähetyksissä käsitellään työnhakijaa kiinnostavia asioita. Lähetyksissä haastatellaan työnantajia ja työntekijöitä, jotka kertovat avoimesti minkälaisesta työstä on kyse ja kattavasti avataan katsojalle tärkeitä asioita, kuten palkkaus. Työtä etsivälle TE-live tarjoaa syvällistä lisätietoa ja uutta näkökulmaa avoinna oleviin työpaikkoihin ja voi madaltaa kynnystä tehdä päätös hakea työpaikkaa, kun jo tietää paremmin millainen työpaikka ja työnantaja on kyseessä. Jos kouluttautuminen kiinnostaa, TE-livestä löytyy paljon lähetyksiä myös rekry- ja työvoimakoulutuksista, joissa vieraina työnantajien ja alalle valmistuneiden lisäksi nähdään kouluttajia

Uraohjauksen psykologina olen etsinyt TE-live.fi:stä tietoa tulevien lähetysten sisällöistä: lähetyslinkkejä jakamalla on miellyttävä lähettää omille asiakkaille tietoa osuvasta sisällöstä. Myös aikaisempien tallenteiden katsominen antaa käytännön esimerkkejä eri ammattialoista ja mitä alalla työskenteleviltä käytännössä odotetaan. Rekrylähetyksissä kysytään palkoista, työajoista, työilmapiiristä ja pätevyysvaatimuksistakin sekä näytetään mahdollisia tulevia työkavereita. Tällaisissa asioissa liikkuva kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. TE-live löytyy myös Facebookin ja Youtuben kautta – näilläkin somesivuilla kannattaa tehdä ammattialoja, oppilaitoksia ja työpaikkoja koskevia hakuja. Mukavaa nähdä TE-palvelut selkeästi erottuvana brändinä muiden hakutulosten joukossa näillä tärkeillä areenoilla, ja näkyvyyttä vahvistaa entisestään keväällä 2022 alkava valtakunnallinen TE-liven lanseerauskampanja.


Heli 

psykologi

Valtakunnallinen uraohjaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti