keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Vastasiko puheluusi TE-puhelinpalvelut?

Kun etsit puhelinnumeroa oman alueesi TE-toimiston nettisivuilta, löydät henkilöasiakaspuhelinnumeron. Tähän numeroon soittamalla puheluusi vastaa valtakunnallinen TE-puhelinpalveluiden henkilöasiakkaan puhelinpalvelu. He vastaavat myös chattiin, jos laitat kysymyksen TE-palvelujen sivuilta oikean alalaidan ”apua verkkoasioinnissa” –ikkunasta.   

TE-puhelinpalvelut, johon edellä mainittu henkilöasiakkaan puhelinpalvelukin kuuluu, on valtakunnallinen Työ- ja elinkeinopalvelujen neuvontakanava, jonka asiantuntijoita työskentelee eri puolilla Suomea. TE-puhelinpalveluissa selviää keinoja asiasi hoitamiseen: saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikista TE-palveluista sekä tukea verkkopalveluiden käyttöön. Käytössä ovat henkilöasiakkaan yleinen palvelunumero sekä työttömyysturvaan, koulutusasioihin ja uraohjaukseen omat palvelunumeronsa. Lisäksi voit varata sähköpostilla ajan valtakunnalliseen uraohjaukseen, joka toteutetaan puhelimitse tai videon välityksellä. Uraohjauksen psykologien kanssa voi keskustella ammatillisista vaihtoehdoista ja muista työuraan liittyvistä kysymyksistä. Työnantaja- ja yritysasiakkaita palvelevat TE-toimistojen omat puhelinpalvelut sekä Yritys-Suomi-puhelinpalvelu. 

TE-puhelinpalvelujen Koulutusneuvonta on käytettävissä koulutus- ja koulutuksen rahoitusvaihtoehtojen selvittämisen apuna. Heillä on laaja käsitys tarjolla olevasta koulutuksesta ja taito löytää tiedon lähteille. Yhteydenottoon ryhtyessä voi jo miettiä, kuuluvatko omat keskusteluntarpeet enemmän Koulutusneuvonnan vai Uraohjauksen piiriin. Usein toki tarvitaan molempia.  Myös Ammattinetti on hyvä sivusto ammattitiedon etsimiseen. Avoimien työpaikkojen seuranta pitkällä tähtäimellä omalla asuinalueella antaa myös käsitystä mahdollisuuksista. TE-palveluiden tekemiä alueellisia arvioita työvoiman tarpeesta aloittain löytyy Ammattibarometrista 


Te-palveluita on esitelty aiemmin blogissa seuraavissa jutuissa: 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti