keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Muuttaisinko työn perässä? Tervetuloa Lounais-Suomeen!

Oletko vailla työtä tai pohditko ammatinvaihtoa? Meillä Lounais-Suomessa on lukuisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja tarjolla. Usein Lounais-Suomesta puhuttaessa nostetaan esiin telakkateollisuus ja Uudenkaupungin autotehtaan työpaikat, mutta pula työntekijöistä on alueella huomattavasti laajempi. Alueelle ennustetaan syntyvän seuraavan viiden vuoden aikana jopa 30 000 uutta työpaikkaa, sillä teollisuuden tilauskanta on hyvä ja kasvunäkymät erinomaiset. Uusia osaajia kaivataan toki edelleen myös meri- ja autoteollisuuteen, mutta positiiviset kasvunäkymät heijastuvat myös esimerkiksi rakentamiseen, sosiaali- ja terveysalalle sekä palvelualoille.

​​​​Muutto toiselle paikkakunnalle työn perässä tietysti mietityttää. Kotiudunko tai kotiutuuko perheeni uudelle alueelle, löydänkö mielekkäät harrastusmahdollisuudet ja turvallisen verkoston ympärilleni? Tämän voi tietää varmaksi vasta kun on muuttanut ja saanut tuntumaa elämästä uudella alueella. Työn perässä voi kuitenkin olla kannattavaa muuttaa ja usein uudet työkaverit auttavat kotiutumisessa. Suosittelen ainakin tutustumaan Lounais-Suomen mahdollisuuksiin ja pohtimaan voisiko alue tarjota sinulle mielekkäitä, uusia vaihtoehtoja. Työpaikkojen lisäksi löydät Lounais-Suomesta monipuoliset opiskelumahdollisuudet, laadukkaan kulttuuritarjonnan, kauniin saariston ja tietysti mukavia ihmisiä J

Olen itse muuttanut takaisin Lounais-Suomeen 12 vuotta sitten ja omalta kohdaltani voin sanoa, että kyllä kannatti. Työmatkoihin käytetty aika vähentyi huomattavasti ja myös muut siirtymät esimerkiksi kodin ja harrastusten välillä lyhenivät. Arkena jää enemmän aikaa olla perheen kanssa ja nauttia vaikkapa erinomaisista ulkoilumahdollisuuksista.

Tutustu tarkemmin Lounais-Suomen tarjoamiin mahdollisuuksiin osoitteessa:
http://www.töihintänne.fi/

Jos olet työtön työnhakija ja päätät hakea työtä kauempaa, kannattaa hyödyntää TE-toimiston matka-avustus, jota voit hakea työnhausta aiheutuviin matkakustannuksiin. Jos vastaanotat työpaikan kauempaa ja työmatka-aika ylittää päivittäin kolme tuntia, voit hakea liikkuvuusavustusta Kelasta tai työttömyyskassoilta. Katso tarkemmat tiedot alla olevien linkkien kautta.
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/kustannukset_ja_avustus/index.html
http://www.kela.fi/liikkuvuusavustus
http://www.tyj.fi/fin/ansiopaivaraha/liikkuvuusavustus/

Marianna

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti