keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Palkat puheeksi?

Suomessa ei ole ollut tapana puhua oman palkan suuruudesta. Aihe kuitenkin kiinnostaa kovasti: iltapäivälehtien palkkavertailut saavat vuodesta toiseen paljon lukijoita. Toisten palkkojen suuruus kiinnostaa, koska haluamme tietää, saammeko itse sopivan kokoista palkkaa. Myös alaa valitessa on järkevää selvittää paitsi työllistymismahdollisuudet, myös odotettavissa olevat ansiot.

Pitäisikö julkaistujen keskiansioiden lisäksi rohkaistua puhumaan omasta palkasta kahvipöydissäkin? Mitä tapahtuisi, jos näin tapahtuisi? Perusteluita löytyy puolesta ja vastaan.  

Kyllä, koska…
- Osalla aloista kerrotaan mielellään tehtäväkohtainen palkka, ei kokonaisansioita, jolloin palkat eivät ole vertailukelpoisia - kaikilla aloilla pitäisi verrata kokonaisansioita keskenään. Avoin keskustelu selventäisi asiaa.

- Monilla on harhakäsityksiä toisten palkoista, kumpaankin suuntaan. Tuttavien ja työkavereiden palkkojen tietäminen voisi johtaa oikeampaan käsitykseen. Tämä voisi auttaa omassa palkkaneuvottelussa, etenkin jos huomaa olevansa palkkakuopassa. Työelämässä on voimassa tasapuolisen kohtelun vaatimus ja (palkka-)syrjinnän kielto, eli yhtä vaativasta tehtävästä pitää maksaa yhtä suurta palkkaa. Jos samoista tehtävistä maksetaan toiselle sukupuolelle vähemmän kuin toiselle, syntyy syrjintäolettama, mikä on työnantajalle todella vakava asia. Näitä asioita ei saada korjattua, jos palkoista ei puhuta.  

- Palkkojen määräytymisen perustelusta tulisi välttämätöntä. Nytkin on olemassa monenlaisia palkkausjärjestelmiä, mutta usein palkansaaja kokee, ettei voi juurikaan vaikuttaa palkkansa suuruuteen. Avoin keskustelu lisäisi ymmärrystä siitä, mistä työntekijälle oikeastaan maksetaan.

Ei, koska…
- Ihmiset ovat ilkeitä ja kateellisia, minkä vuoksi odotettavissa olisi katkeria kommentteja. "Mitä tuokin muka tekee palkkansa eteen?"  "Hyvähän sinun on sanoa, kun palkkasi on noin suuri." "Kokeilisitpa elää tällä minun palkallani." jne.
- Monelle yksityisyys on tärkeää. Mitä vähemmän puolitutuilla on tietoa henkilökohtaisena pidetyistä asioista, sen parempi. Palkkaa pidetään yksityisasiana siinä missä painoakin.

Kaikille bruttopalkan ja nettopalkan erot eivät ole selviä. Vertailussa on yleensä bruttopalkka, joskus lehtijutuissa tosin haastateltava kertoo paljonko palkasta jää käteen verojen ja veroluonteisten maksujen jälkeen. Iso ero bruttopalkoissa ei välttämättä olekaan niin iso ero nettopalkoissa. Hyvätuloinen saattaa lisäksi joutua maksamaan kaikesta täyden hinnan, ja pienituloisempi saa tasoitusta mm. pienemmillä lasten päivähoidon maksuilla. Oltaisiinko valmiita puhumaan enemmän myös tästä? Muuten palkkakeskustelu voi jäädä hedelmättömäksi tai olla jopa vahingollista.
Tässä muutama linkki palkkavertailusivustoille ja lehtiartikkeleihin (Linkit etsitty 4.12.2017. Uraohjausväki ei vastaa linkitettyjen sivustojen palkkatietojen oikeellisuudesta). Palkkatietoja löytyy myös mm. ammattiliittojen ja keskusjärjestöjen sivuilta ja työpaikkailmoituksista. Lisää oma palkkavertailulinkkisi kommenttina!


- Satu -

2 kommenttia:

  1. Yrittäjänä en kannata palkkojen julkistamista, jo vuosittainen "juorukalenterikin" on jo paha kateuden !aiheuttaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Näkökulmat tähän asiaan ovat kovasti tervetulleita. Työnantajissakin on monenlaista lähestymistapaa: joillakin työpaikoilla kaikkien palkat ovat julkisia, joillakin niitä kehotetaan pitämään omana tietonaan.

      Poista