keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Päivän hyvä työ

Kävin partion tutustumistilaisuudessa. Siellä kerrottiin että partiolupaukseen sisältyy ajatus päivän hyvästä työstä. Siinäpä onkin hyvä tarkastelutapa joka päivään, ihanan konkreettia. Vaikeusastetta voi nostaa jos sattuu olemaan kilpailuhenkinen. Voi aloittaa roskan viemisestä roskikseen, siirtyä oven avaamiseen ja pitää kiitospuheen sukujuhlissa tai tukea menetyksen kokenutta ystävää. Joka päivä voi löytää yhden asian, oli se pieni tai millainen tahansa. Aina on tilaisuuksia tehdä jotain paremman maailman eteen. 

Joskus on kehotettu tekemään kiitollisuusharjoituksia, koska kiitollisuudella oma onnellisuus lisääntyy. Hyvä lähtökohta sekin, mutta kiitollisuus –sanassa on vähemmän tekemistä ja konkreettisuutta. Siinä ei ympäröivä maailma muutu, vain oma tyytyväisyys.  

Oletko sinä jo tehnyt päivän hyvän työsi? Jos et vielä, niin teepä heti. Jos et muuta keksi niin laita puhelimella jollekin viesti, joka voisi ilahduttaa. Mutta voit keksiä myös jotain sykähdyttävämpää. 
Tee tämän päälle vielä kiitollisuusharjoitus: vaikka kello olisikin vasta kahdeksan aamulla niin mikä sen parempaa kuin että huomaat kiitollisuuden aiheen ja aloitat päivän kiitollisin tunnelmin. 

Heli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti