keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mikä on tärkeää?

Mielestäni tärkeää työnhaussa on yleensäkin sellainen asia kuin elämään luottamus, vaikeinakin aikoina, hetkinä ja sitten vaikka avun hakeminen jos siltä tuntuu. Sekä se, että kuuntelee itseänsä, mikä innostaa, kiinnostaa, mistä tykkää/mitä rakastaa, mikä juuri nyt kutsuisi elämässä? Ja pistää elämälle toiveet tästä lähtökohdasta.

Jos mikään ei innosta, sitten on hyvä kysyä itseltään miksi, ja sitten katsoa parhaansa mukaan siinä kohtaa mitä on hyvä juuri nyt tehdä elämässä. Onko se työ, onko se vapaaehtoistyö, loma vai mikä? Aina löytyy keinot, jos haluaa ottaa elämältä vastaan. On se sitten työ tai muu asia. Never give up. Mutta aina kuitenkin etsien sitä sisimmistä, mikä on sulle tärkeää just nyt?

Meitä kovin täällä maailmassa koitetaan pistää muottiin, että ollaan tällaista kulutusyhteiskuntaa ja työtä pitää paiskia aamusta iltaan, tuottavuus, raha, kulutus, oravanpyörä, sun on noustava huipulle ja pärjättävä! ...tätäkö haluamme nyt ja tulevaisuudessa? Että pärjätään, suoritetaan, selvitään?

Olen sattunut huomaamaan että tämä luo enempikin epätasapainoa, ihminen sairastuu, emme kuuntele itseämme vaan enempikin koneiston ääntä. Ei ihme että väkeä tippuu myös työmarkkinoilta kun tahti vaan kovenee monilla eri työalueilla. Me luomme tämän maailman ja sen millä tavalla haluamme asioita katsoa, juuri nyt.
VAI
Ihmisiä, jotka ovat tasapainossa itsensä kanssa, jotka osaavat kuunnella itseään, että toisia, haluavat luoda maailmaa joka on parempi myös sulle että muille, että jokainen löytää asian jota nauttii tehdä ja antaa sitä kautta tälle maailmalle hyvää, saa tekemästään hyvän korvauksen ja iloa elämään, tarkoitusta ja päämääriä, unelmia jotka pitää elämässä kiinni. Ettei työ olisi vain työtä, vaan osa elämää. Että työtä voisi kutsua yksinkertaisesti elämäksi, asiaksi jota tykkää/rakastaa tehdä. Jotta voisimme elää yhteiskunnassa jossa ihminen nauttii työstään, sen sijaan että se tuntuisi raskaalta, tahti liian nopea/kuluttava tmv, työnkuva ei vastaisi sisimpääsi tai lahjojasi joita sinulla (jokaisella) on.

Jos etsit töitä, pohdi näitä ja pistä elämälle viesti/toive. Voin kertoa. Se kyllä vastaa tavalla tai toisella jos kuuntelet. Ole aktiivinen itse, omien voimavarojesi mukaisesti, tutkaile mistä sulle tulee hyvä olo juuri nyt niin pikkuhiljaa ovet alkaa aukeilemaan... Aseta pieniä päämääriä itsellesi, askelia... askel kerrallaan kohti sellaista mikä tuo sinulle hyvää oloa ja taloudellistakin vaurautta elämääsi.
Onnea jokaiselle työnhakuun! ;)

-Teea-

Kiitos vierailevalle kirjoittajallemme! Teksti on julkaistu myös Facebook-ryhmässä "Hae töitä - verkostoidu - ilmoita työpaikoista - somerekry".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti