keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kuva olisi kiva

(kuvituskuva - kuvan henkilö ei liity juttuun)
Pitääkö työhakemuksessa tai CV:ssä olla kuva?

Tässä blogitekstissä on mukana kuvituskuva. Mitä ajattelisit työhakemuksesta, jossa tämä kuvan henkilö hakisi töitä? Teemme vaistomaisesti monenlaisia päätelmiä henkilöstä pelkästään tämän valokuvan perusteella.

Edustava valokuva on töitä haettaessa yleinen, vaikka sitä ei työhakemuksessa vaadittaisikaan. Kuvan liittäminen hakemukseen voi antaa henkilöstä avoimemman kuvan.

Mitä työnantaja ajattelee, jos kuvaa ei hakemuksessa ole? Onko ulkonäkö täysin soveltumaton firmaa edustavaan asiakaspalvelu-tehtävään, tai onko hakija hyvin epävarma itsestään?
Kuvan käyttämistä vastustavat sanovat, että pätevyyden pitäisi ratkaista, ja jos henkilön koulutus ja työkokemus näyttävät sopivan, henkilön ulkomuoto selviää kyllä haastattelussa. Onpa sellaisiakin työnantajia, joiden työnhakuprosessit aloitetaan ilman tietoa hakijan nimestä tai muusta osaamiseen liittymättömästä seikasta. Tällä on pyritty estämään syrjintää työnhaussa. Kuvan käyttämistä puolustavat taas väittävät kuvan kertovan paljon ihmisestä. Ilman kuvaa tämä olennainen tieto jää välittymättä, ja hakija voi hukkua monen tasavahvan hakijan joukkoon.

Millainen kuvan sitten pitäisi olla, jos päädyt sitä käyttämään?
Ainakin kuvan tekninen laatu saisi olla kohdallaan. Kuvan täytyy olla oikein tarkennettu ja henkilön pitää erottua taustasta. Kasvo- tai rintakuva toimivat parhaiten, koska kuvalle on CV-mallipohjissa varattu melko pieni tila.

Kuva kannattaa ottaa tai otattaa varta vasten työnhakua varten. Kuvassa ei saa olla muita henkilöitä, ja siinä kannattaa olla siisti ja asiallisesti pukeutunut, kuten olisit työhaastatteluun mennessäkin.
Haluatko korostaa jotain hakemuksessasi esiin tuomaasi asiaa? Ehkä kuva voi tukea tätä viestiä: aktiivisen ulkoilmaihmisen kuvakin voi olla ulkona otettu. Koska nyt ei olla passikuvassa, voit myös hymyillä, ja valita kasvoillesi edullisimman kuvakulman. Katse kannattaa kuitenkin olla kameraan suunnattu, koska ”puhuttelet” kuvallasi hakemuksen tai CV:n lukijaa. Useimmissa töissä hillitty, asiallinen meikkaus on toimivin, mutta esim. kosmetiikkamyyjät voivat käyttää edustamiaan tuotteita työn tukena ja olla voimakkaammin meikattuja.

Kuvankäsittelyssä kannattaa olla sen verran varovainen, että näyttää omalta itseltään. Haastatteluiden jälkeen kuvallinen CV auttaa haastattelijoita muistamaan hakijat.
Entä liikkuva kuva?

Työhakemuksen liitteeksi voi laittaa myös linkin videoon, jossa kertoo itsestään. Liikkuva kuva on usein edullisempi eläväiselle, luontevasti esiintyvälle ihmiselle, etenkin jos kokee, ettei onnistu valokuvissa. Videoihin pätee useimmat samat säännöt kuin valokuviinkin, mutta voit koota videosi useista otoksista, eri ympäristöistä, ja eri kuvakulmista. Voit liikkua tai istua paikoillasi. Kannattaa pyytää tuttavia katsomaan video läpi, ennen kuin lähetät sen työnantajille.

Tässä vielä EURES-sivun neuvot kuvan käytöstä eurooppalaisessa työnhaussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti