keskiviikko 21. toukokuuta 2014

AVO-ohjelma jo 15 vuotta!

Ammatinvalintaa tukeva AVO-ohjelma täytti vappuna 15 vuotta! Tänä aikana ohjelmalla on ollut yli 600 000 käyttäjää, joista valtaosa on kokenut ohjelman olleen hyödyllinen (yli 80 % vastanneista) ja pitänyt sitä helppokäyttöisenä (yli 90 %). Mikset siis sinäkin kokeilisi  - tässä poimintoja maaliskuussa 2014 saamastamme palautteesta:

  • Mielestäni AVO-ohjelma on nykyisenä toiminnallaan huippu erinomainen. Minulla ei ole muita kommentteja, ehdotuksia tai toivomuksia lisättävänä.

  • Varmaa melko hyödyllinen, paljon kysymyksiä, toimii varmaa muille ihan hyvin ja toisille ei välttämättä oo niin hyötyä. En osaa sanoa auttoiko tämä minua, vielä.

  • Kiitos paljon, sain hyviä ehdotuksia joita tulen miettimään vakavasti :) Ulkoasu on ehkä omaan makuun vähän liian aneemisen kliininen, mutta toisaalta taas hyvin asialliselta vaikuttava. Hyvä ohjelma, jonka pariin palaan aina kun muistan. Tuntui auttavan neljän vuoden opiskelutauon jälkeen, kun on saanut kasvaa ja kehittyä välissä. Usein unohtuu, miten paljon erilaisia aloja ja ammattinimikkeitä oikeastaan edes on. Kiitos syväluotaavasta testistä!

  • Kiitoksia! Auttoi selventämään, mitä lähden opiskelemaan.

  • Hyvän systeemin olette luoneet. Jatkakaa samaan malliin! :) Oli kiva kokeilla tätä ohjelmaa. Antoi itselle pohdittavaa.

  • Ohjelmaa voisi kehittää sillä tavalla, että testi antaisi summatun vastauksen niistä ammateista jotka parhaiten sopisivat testin tekijöille. Esim. TOP10-ammatit tulosten mukaan.

 
Toki kriittisiäkin kommentteja on tullut ja tässä suhteessa kaikki saamamme palaute on ollut arvokasta, kiitos niistä. Palautteen perusteella AVOa kehitetään jatkuvasti: niiden perusteella on mm. lisätty "Rajoitteet" -osio, kun monet ihmettelivät että miksi ohjelma tarjoaa ammatteja, jotka eivät esim. terveydentilan vuoksi tule kyseeseen. Monessa palautteessa viitattiin ongelmaan, johon ratkaisu olisi löytynyt ohjeesta. Jotta AVOn toimintaperiaatteet avautuisivat käyttäjälle helpommin, tehtiin AVOsta esittelyvideo, jossa Paasosen Heikki kertoo mihin kaikkeen AVO taipuu.

Toivomme, että entistä useampi ensimmäistä ammattiaan valitseva tai ammatinvaihtoa miettivä löytäisi AVO -ohjelman ja hyödyntäisi sitä urasuunnitelmiensa teossa. AVO ei luonnollisestikaan kerro, "mikä sinusta isona tulee", mutta auttaa löytämään satojen eri ammattivaihtoehtojen joukosta juuri ne vaihtoehdot, jotka näyttäisivät liittyvän juuri sinun kiinnostuksiin. Aloita AVOn käyttö tutustumalla esittelyvideoon http://media.ammattinetti.fi/tem/avo/ tai menemällä suoraan ohjelmaan tästä: www.te-palvelut.fi/avo .
 
Harry
 
Kirjoittaja on AVO-ohjelman vastuuhenkilö Työ- ja elinkeinoministeriössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti