keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Mitä alkavaan kesään kuuluu?


 


 
Kesän alku on usein merkittävä aika vuodesta. Vaikka mittaamme aikaa kalenterivuosissa, niin moni asia elämässä voi liittyä lukuvuoteen tai kesäkauteen. Kesäsuunnitelmiin voi kuulua valmistujaisia tai perhejuhlia. Vanhemmat saattavat miettiä, miten lapsenhoito järjestyy kesällä. Saattaa olla lomasuunnitelmia tai puutarhaunelmia. Kesä voi olla joillekin vuoden kiireisintä tai puolestaan yksinäisintä aikaa.  Kerään tähän muutamia ehdotelmia, mitkä voivat auttaa kesäajan suunnitelmien tarkastelua.
1.       Aisteille elämyksiä
Havainnoi kesää eri aistein ja eri luonnon elementein. Kuuluuko kesääsi rakkaita makuja, maalaamista, kesäisiä maisemia, konsertteja, linnunlaulua tai paljain varpain kulkemista?

2.       Tapahtumat
Voisitko poimia kesän tarjonnasta jonkun tapahtuman, missä et ole käynyt. Kesällä voi olla markkinoita, festivaaleja, kilpailuja tai rompetoreja.

3.       Liikunta
Mikä olisi juuri kesäaikaan mukavaa ulkoilua? Pyöräily, kahvakuulajumppa tai mökillä uiminen?

4.       Ihmiset
Kesävierailu jonkun tutun luo, tai uusiin ihmisiin tutustuminen vaikkapa lavatansseissa.

5.       Matkailu
Kotipaikkakunnan matkakohde, sukulaisten tapaamista tai luontomatkailua makkaranpaiston merkeissä.

6.       Kesäkurssit
Taideleiri, joogakurssi tai kuntosalien kesätarjoukset.

7.      Keräily
Voit kerätä marjoja, villivihanneksia, kirpputorille vietäviä tavaroita tai kesämuistoja. Valokuvaaminen voi olla tapasi säilöä kesäisiä hetkiä talven varalle.Ehkäpä riittää että näistä teemoista valitsee muutaman itseä puhuttelevan asian. Sen ei tarvitse olla suuri: ei aikaa vievä eikä kallis. Parhaiten vie mennessään joku itselle tärkeä tai aivan uusi elämys. Kun keskittyy mieluisaan kokemukseen, mielikin hiljenee lepoon.

Heli
 
palautuminen, kesä, valinnat, suunnittelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti