keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Ajanvaraus TE-palveluiden psykologille

TE-palveluiden ammatinvalinnan- ja uraohjaus on henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta palvelua, johon jokainen työ- tai koulutustilanteesta riippumatta voi halutessaan hakeutua. Ammatinvalinnanohjauksessa hahmotetaan työhön tai koulutukseen liittyvää elämäntilannetta ja toiveita sekä suunnitelmia näiden suhteen yhdessä psykologin kanssa. Jokainen ohjausprosessi rakentuu yksilöllisesti ja näin ollen ohjauksen sisältö ja kesto vaihtelevat. Ohjauksen tavoitteena on auttaa asiakasta löytämään itselle sopiva ratkaisu kiinnostukset, vahvuudet, realiteetit ja mahdolliset rajoitteet huomioiden.

Ammatinvalinnan- ja uraohjausta tarjotaan TE-toimistoissa kasvokkain tapahtuvana palveluna ja tarvittaessa mm. välimatkojen vuoksi puhelimitse tai videolla. Valtakunnallisesti ohjausta tarjotaan TE-puhelinpalveluiden uraohjauksessa puhelin- sekä video-ohjauksena. Asiakkaan on mahdollista valita itselle sopivin palvelumuoto. Ajanvarausohjeet ammatinvalinnanohjukseen alueittain on esitelty alla. Ohjaukseen hakeutumisesta voi tiedustella myös TE-toimistossa asioidessaan tai tarvittaessa jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palveluun. Ammatinvalinnasta voit lukea lisää TE-palveluiden nettisivuilta.
 
 
VALTAKUNNALLINEN PALVELU:
TE-puhelinpalveluiden uraohjaus palvelee valtakunnallisesti puhelimitse ja videolla. Ajan saat varattua sähköpostitse osoitteesta tyolinja.uraohjaus(at)te-toimisto.fi. Kerro ajanvarausviestissä toiveesi puhelin- tai video-ohjaukseen ja ohjaustavasta riippumatta myös puhelinnumerosi. Saat halutessasi ohjausta myös ilman ajanvarausta ma ja to klo 12–16 numerosta 0295 020 720.
 
PALVELUT ALUEITTAIN:
Etelä-Pohjanmaa:
Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta kirjaamo.etela-pohjanmaa(at)te-toimisto.fi. Tutustu Etelä-Pohjanmaan ammatinvalinnanohjaukseen.
Etelä-Savo: Voit varata ajan jättämällä ajanvarauspyynnön osoitteeseen kirjaamo.etela-savo(at)te-toimisto.fi tai Oma asiointi -palveluun. Kerro ajanvarauspyynnössä, missä toimipaikkassa (Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna) haluat ohjausta saada.
Häme: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta avo.hame(at)te-toimisto.fi otsikolla ”Ajanvaraus ammatinvalinnanohjaukseen”. Kerro viestissä mille paikkakunnalle (Forssa, Hämeenlinna, Lahti, Riihimäki) haluat varata tapaamisajan, nimesi, puhelinnumerosi, toiveet tapaamisajasta ja halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua.
Hämeessä ohjausta tarjoavat myös yksityiset palveluntuottajat. Cimson koulutuspalvelut ja Valmennuskeskus Public tarjoavat ohjauspalvelua Heinolassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Riihimäellä. Forssassa palvelua on mahdollista saada videoyhteydellä. Ajanvaraus.
Kaakkois-Suomi: Voit varata ajan suoraan paikkakunnallasi (Imatra, Kotka, Kouvola, Lappeenranta) toimivalle psykologille TE-palveluiden sivulta löytyvien yhteystietojen avulla.
Kainuu: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta avo.kainuu(at)te-toimisto.fi. Kerro viestissä omat yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero), ikäsi ja toiveesi ajanvaraukseen liittyen. Voit varata ajan myös ajanvarauslomakkeella. Ajanvaraus onnistuu myös Oma asiointi -palvelun kautta tai soittamalla numeroon 0295 039 038.
Keski-Suomi: Voit varata ajan tiistaisin ja torstaisin klo 9–10 numerosta 0295 046 242. Ajanvaraus onnistuu myös Oma asiointi -palvelun kautta. Ohjausta on tarjolla kasvokkain Jyväskylässä ja Äänekoskella, pienemmissä kunnissa etäyhteyspalvelun kautta.
Lappi: Voit varata ajan Oma asiointi -palvelun kautta. Ajanvaraus onnistuu myös sähköpostitse osoitteella kirjaamo.lappi(at)te-toimisto.fi. Merkitse viestiin otsikoksi ”Yhteydenottopyyntö – psykologi”. Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja asuinpaikkakuntasi.
Pohjanmaa: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta kirjaamo.pohjanmaa(at)te-toimisto.fi (Vaasa, Kokkola, Pietarsaari). Vaihtoehtoisesti voit jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa tai asioidessasi TE-toimistossa.
Pohjois-Karjala: Voit varata ajan ajanvarauslomakkeella. Palauta lomake postitse siihen toimipaikkaan (Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes), jonne haluat ajan tai lähetä lomake sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pohjois-karjala(at)te-toimisto.fi. Voit myös viedä lomakkeen lähimpään Pohjois-Karjalan TE-toimiston toimipaikkaan.
Pohjois-Pohjanmaa: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta uraohjaus[at]te-toimisto.fi tai jättämällä soittopyynnön numeroon 0295 056 529. Ilmoita ajanvarauspyynnön yhteydessä taustatietoja tämänhetkisestä tilanteestasi ja toiveistasi tulevan ohjauksen suhteen. Kerrothan yhteydenottoa varten myös yhteystietosi, kuten puhelinnumerosi.
Pohjois-Savo: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta avo.pohjois-savo(at)te-toimisto.fi otsikolla ”Yhteydenottopyyntö”. Kerro viestissä mille paikkakunnalle (Iisalmi, Kuopio, Varkaus) haluat varata ajan, nimesi, puhelinnumerosi, toiveet tapaamisajasta sekä halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua.
Pirkanmaa: Voit varata ajan yhteydenottopyyntölomakkeella.
Satakunta: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta uraohjaus.satakunta(at)te-toimisto.fi. Kerro viestissä mihin toimipaikkaan haluat varata ajan (Pori, Rauma, Harjavalta, Kankaanpää), toiveet tapaamisajasta, yhteystietosi ja halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua. Ilman ajanvarausta voit asioida Porin toimipaikassa (Teljänkatu 5, 4. krs) ma–to klo 9–11.
Uusimaa: Voit varata ajan ma–to klo 12–14 numerosta 0295 041 400.
Varsinais-Suomi: Voit varata ajan ajanvarauslomakkeella toimittamalla sen postitse tai henkilökohtaisesti TE-palveluiden toimipaikkaan tai sähköpostitse psykologipalvelut.varsinais-suomi(at)te-toimisto.fi.  Ohjausta on saatavilla kaikissa Varsinais-Suomen TE-toimiston toimipaikoissa sekä Kemiönsaarella ja Liedossa. Ruotsinkielistä ohjausta on saatavissa Kemiönsaarella, Paraisilla, Salossa ja Turussa. Lue ajanvarauksesta tarkemmin.
 
Nämä ajanvarausmuodot ovat voimassa tekstin julkaisemishetkellä. Tarkistathan tarvittaessa ohjeet ajan varaamiseen te-palvelut.fi-sivustolta kohdasta Paikalliset TE-palvelut > Asioi meillä > Ammatinvalinta- ja uraohjaus.
 
Teksti on alun perin julkaistu vuonna 2015 ja päivitetty syyskuussa 2017.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti