keskiviikko 30. syyskuuta 2015

TE-palveluiden ammatinvalinnanohjaus – monikanavaista palvelua

Ammatinvalinnanohjausta saa halutessaan myös puhelimitse


 
TE-palveluiden ammatinvalinnanohjaus on henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta palvelua, johon jokainen työ- tai koulutustilanteesta riippumatta voi halutessaan hakeutua. Ammatinvalinnanohjauksessa hahmotetaan työhön tai koulutukseen liittyvää elämäntilannetta ja toiveita sekä suunnitelmia näiden suhteen yhdessä psykologin kanssa. Jokainen ohjausprosessi rakentuu yksilöllisesti ja näin ollen ohjauksen sisältö ja kesto vaihtelevat. Ohjauksen tavoitteena on auttaa asiakasta löytämään itselle sopiva ratkaisu kiinnostukset, vahvuudet, realiteetit ja mahdolliset rajoitteet huomioiden.

Ammatinvalinnanohjausta tarjotaan TE-toimistoissa pääasiassa kasvokkain tapahtuvana palveluna ja tarvittaessa esim. välimatkojen vuoksi puhelimitse tai videolla. Valtakunnallisesti ammatinvalinnanohjausta tarjotaan Työlinjan uraohjauksessa puhelin- sekä video-ohjauksena. Asiakkaan on mahdollista valita itselle sopivin palvelumuoto. Ajanvarausohjeet ammatinvalinnanohjukseen alueittain on esitelty alla. Ammatinvalinnanohjaukseen hakeutumisesta voi tiedustella myös TE-toimistossa asioidessaan. Ammatinvalinnasta voit lukea lisää TE-palveluiden nettisivuilta.

 
VALTAKUNNALLINEN PALVELU:

Työlinjan uraohjaus palvelee valtakunnallisesti puhelimitse ja videolla. Puhelinohjaukseen saat varattua ajan sähköpostitse osoitteesta tyolinja.uraohjaus(at)te-toimisto.fi tai soittamalla Työlinjan Koulutusneuvontaan 0295 020 702. Voit myös asioida ilman ajanvarausta ma ja to klo 12–16 soittamalla numeroon 0295 020 720 tai ottamalla videoyhteyden.

 
PALVELUT ALUEITTAIN:
 
Etelä-Pohjanmaa:

Voit varata ajan puhelimitse ma–pe klo 9.00–16.15 numerosta 0295 046 520 tai sähköpostitse osoitteesta kirjaamo.etela-pohjanmaa(at)te-toimisto.fi. Tutustu ajanvaraukseen tarkemmin.

Etelä-Savo: Voit varata ajan puhelimitse ma–pe klo 9.00–16.15 numerosta 0295 044 010 tai jättämällä ajanvarauspyynnön osoitteeseen kirjaamo.etela-savo(at)te-toimisto.fi.
 
Häme: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta avo.hame(at)te-toimisto.fi otsikolla ”Ajanvaraus ammatinvalinnanohjaukseen”. Kerro viestissä mille paikkakunnalle (Forssa, Heinola, Hämeenlinna, Lahti, Riihimäki) haluat varata tapaamisajan, nimesi, puhelinnumerosi, toiveet tapaamisajasta ja halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua.

Kaakkois-Suomi: Voit varata ajan suoraan paikkakunnallasi (Imatra, Kotka, Kouvola, Lappeenranta) toimivalle psykologille sivulta löytyvien yhteystietojen avulla.

Kainuu: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta avo.kainuu(at)te-toimisto.fi. Kerro viestissä omat yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero), ikäsi ja toiveesi ajanvaraukseen liittyen. Voit varata ajan myös oheisella ajanvarauslomakkeella.

Keski-Suomi: Voit varata ajan ma–ke klo 9–11 numerosta 0295 046 242.

Lappi: Voit varata ajan puhelimitse ma–pe klo 9.00–16.15 numerosta 0295 039 501 tai sähköpostitse osoitteesta kirjaamo.lappi(at)te-toimisto.fi.

Pohjanmaa: Voit varata ajan puhelimitse ma–pe klo 9.00–16.15 numerosta 0295 056 006 tai sähköpostitse osoitteesta kirjaamo.pohjanmaa(at)te-toimisto.fi.

Pohjois-Karjala: Voit varata ajan oheisella ajanvarauslomakkeella. Palauta lomake postitse siihen toimipaikkaan (Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes), jonne haluat ajan tai lähetä lomake sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pohjois-karjala(at)te-toimisto.fi. Voit myös viedä lomakkeen lähimpään Pohjois-Karjalan TE-toimiston toimipaikkaan. Ajanvarauslomake.

Pohjois-Pohjanmaa: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta uraohjaus[at]te-toimisto.fi tai jättämällä soittopyynnön numeroon 0295 056 529. Ilmoita ajanvarauspyynnön yhteydessä taustatietoja tämänhetkisestä tilanteestasi ja toiveistasi tulevan ohjauksen suhteen. Kerrothan yhteydenottoa varten myös yhteystietosi, kuten puhelinnumerosi.

Pohjois-Savo: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta avo.pohjois-savo(at)te-toimisto.fi otsikolla ”Ajanvaraus ammatinvalinnanohjaukseen”. Kerro viestissä mille paikkakunnalle (Iisalmi, Kuopio, Varkaus) haluat varata ajan, nimesi, puhelinnumerosi, toiveet tapaamisajasta sekä halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua. Puhelimitse voit varata ajan numerosta 0295 043 500 ja pyytää yhdistämään psykologille. Jos olet TE-toimiston asiakas, voit varata ajan myös jättämällä psykologille yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa.

Pirkanmaa: Voit varata ajan yhteydenottopyyntölomakkeella.

Satakunta: Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta uraohjaus.satakunta(at)te-toimisto.fi. Kerro viestissä mihin toimipaikkaan haluat varata ajan (Pori, Rauma, Harjavalta tai Kankaanpää), toiveet tapaamisajasta, yhteystietosi ja halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua. Voit varata ajan myös puhelimitse ma–pe klo 9.00–16.15 numerosta 0295 045 011. Ilman ajanvarausta voit asioida Porin toimipaikassa (Teljänkatu 5, 4. krs) ma–to klo 9–11.

Uusimaa: Voit varata ajan ma–to klo 12–14 numerosta 0295 041 400.

Varsinais-Suomi: Voit varata ajan oheisella ajanvarauslomakkeella toimittamalla sen postitse tai henkilökohtaisesti TE-palveluiden toimipaikkaan tai sähköpostitse psykologipalvelut.varsinais-suomi(at)te-toimisto.fi.  Ohjausta on saatavilla kaikissa Varsinais-Suomen TE-toimiston toimipaikoissa sekä Kemiönsaarella ja Liedossa. Ruotsinkielistä ohjausta on saatavissa Kemiönsaarella, Paraisilla, Salossa ja Turussa. Ajanvarauslomake. Lue ajanvarauksesta tarkemmin.

 
Nämä ajanvarausmuodot ovat voimassa tekstin julkaisemishetkellä. Tarkistathan tarvittaessa ohjeet ajan varaamiseen te-palvelut.fi-sivustolta kohdasta Paikalliset TE-palvelut > Asioi meillä > Ammatinvalinta- ja uraohjaus.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti