Sivut

Sivut

keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

TE-palveluiden sivusto muuttunut – näin löydät opiskeluun ja urasuunnitteluun liittyvät sisällöt ja palvelut

Näyttökuva tyomarkkinatori.fi etusivusta.

Kuten olet ehkä jo huomannutkin, TE-palveluiden sivusto on muuttunut 2.5.2022 alkaen. Kaikki yleinen TE-palveluihin liittyvä sisältö ja henkilöasiakkaan Oma asiointiin sisäänkirjautuminen siirtyivät osaksi Työmarkkinatorin sisältötarjontaa. Sen myötä TE-palveluiden sivustolle jäi vain paikallisten TE-toimistojen oma sisältö. Palvelut siis säilyivät ennallaan mutta 2.5. alkaen löydät ne netistä eri paikasta kuin ennen. Alla muutama vinkki mistä löydät opiskeluun ja urasuunnitteluun liittyvät sisällöt sivustomuutoksen jälkeen.

Kun lähdet etsimään opiskeluun ja uraan liittyvää tarjontaa Työmarkkinatorilta, kannattaa aloittaa klikkaamalla yläosan valikosta "Henkilöasiakkaat". Tällöin avautuu sivu, jossa sivun ylälaidan valikkoon tarjolle tulevat esimerkiksi otsikot ”Koulutus” sekä ”Ura ja työsuhde”. Henkilöasiakkaat-näkymästä löydät heti kuvan alta linkin haussa oleviin työvoimakoulutuksiin.


Kuva tyomarkkinatori.fi sivusta. Sivulla oleva linkki jonka nimi on Haussa oleva työvoimakoulutus, on ympyröity. on

Jos sinua kiinnostavat opiskeluun liittyvät asiat, klikkaa Henkilöasiakkaat-sivun otsikkoa "Koulutus". Tällöin saat näkyville opiskeluun liittyvää tietoa. Sivun vasempaan laitaan avautuu uusi valikko, josta löydät linkkejä tarkemman tiedon lähteille.

Kuva sivusta https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/koulutus. Oikeassa reunassa olevat linkit Työssä oppiminen, Opiskelu työttömänä, Osaamisen kehittäminen ja Toimeentulo opintojen aikana, on ympyröity.

Klikkaa "Koulutus"-sivun linkeistä "Opiskelu työttömänä", jos haluat tietää, millaisin eri tavoin voi työnhakijana ollessaan opiskella, esim. omaehtoinen opiskelu ja työvoimakoulutus. Sivun alalaidassa olevista laatikoista klikkaamalla pääset lukemaan tarkemmat ohjeet, miten toimia, jos joku tietty opiskelumuoto kiinnostaa sinua, esimerkiksi:

  • Kun klikkaat laatikkoa "Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella", avautuu sivu, jossa kerrotaan mitä omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tarkoittaa ja millaisin ehdoin se voidaan myöntää. Kun klikkaat välilehteä "Toimi näin", saat näkyville ohjeet mitä tehdä, jos haluaisit opiskella työttömyysetuudella. Samaisen ”Toimi näin”-sivun alalaidasta, otsikon ”Täytä lomake” -alta löytyvät linkit lomakkeisiin, joilla omaehtoisesti opiskelua haetaan.
  • Kun klikkaat laatikkoa "Työvoimakoulutus" avautuu sivu, josta löydät lisätietoa työvoimakoulutuksista, niiden aikaisista etuuksista ja opiskelijavalinnoista. Taas välilehdeltä "Toimi näin" löydät ohjeet, miten toimia, jos haluat hakea työvoimakoulutukseen – myös täältä löydät linkin haussa oleviin työvoimakoulutuksiin.

Klikkaa "Koulutus"-sivun linkeistä "Työssä oppiminen", jos olet kiinnostunut erilaisista työssä oppimisen vaihtoehdoista kuten oppisopimus, palkkatuki ja työkokeilu. Sivun alalaidan laatikoista pääset tutustumaan tarkemmin palkkatukeen tai työkokeiluun. Kun klikkaat laatikkoa, löydät taas ”Toimi näin” -välilehdeltä ohjeet mitä tehdä, jos jompikumpi näistä kiinnostaa. Myös "Koulutus"-sivun linkkiin "Osaamisen kehittäminen" kannattaa tutustua – sieltä löytyy osaamisen tunnistamiseen liittyvää asiaa ja tietoa vuorotteluvapaasta.

"Koulutus"-sivun linkeistä ”Toimeentulo opintojen aikana” kannattaa myös avata, sinne on koottu tietoa opintojen rahoitusvaihtoehdoista erilaisissa elämäntilanteissa.

Koulutusneuvonnan yhteystiedot ja tietoa erilaisista palvelumuodoista löydät täältä. Koulutusneuvontaan voit lähettää yleistä kysymystä opiskeluun liittyvistä asioista myös chatin kautta, joka avautuu opiskeluun ja urasuunnitteluun liittyvien sivujen oikeaan alalaitaan.

Jos etsit tietoa urasuunnitteluun liittyvistä asioista, ne löydät Henkilöasiakkaat-sivun otsikon "Ura ja Työsuhde" alta. Kun klikkaat vasemman puolen linkeistä "Ammatinvalinta tai ammatin vaihtaminen", pääset urasuunnittelussa hyödyllisen tiedon lähteille. Kannattaa tutustua myös Työmarkkinatorin Ammattitieto-osioon, sieltä löydät tietoa aloista ja ammateista ja voit lukea eri ammatteissa toimivien ihmisten haastatteluja ja uratarinoita.

Kuva sivusta https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/ura-ja-tyosuhde. Oikealla oleva linkki jonka nimi on Ammatin valinta tai vaihtaminen, on ympyröity.

Ammatinvalinnan ohjausta TE-palveluissa on saatavilla paikallisissa TE-toimistoissa, kuntakokeiluissa ja valtakunnallisessa puhelinpalvelussa. Jos haluat varata ajan oman TE-toimistosi ammatinvalinnan ohjaukseen, löydät ohjeet ajan varaamiseksi paikallisen TE-toimiston omalta sivustolta. Valitse ensin oma alueesi, esim. ”Uusimaa”, sen jälkeen sivun vasemman laidan valikosta ”Asioi meillä” ja edelleen ”Ammatinvalinta ja uraohjaus”, jolloin löydät ohjeet, miten voit omasta TE-toimistostasi varata ajan ammatinvalinnan ohjaukseen. Jos olet kuntakokeilun asiakas, voit tiedustella uraohjausta omasta kunnastasi. Työmarkkinatorilta löydät valtakunnallisen puhelinpalvelun uraohjauksen yhteystiedot ja ajanvarauskalenterin. Terveyssyistä alaa vaihtava taas saa uraohjausta ensisijaisesti oman työeläkelaitoksen tai Kelan kautta.


Hyvää kesää kaikille lukijoille & inspiroivia hetkiä opintojen ja urasuunnittelun parissa!


Mari
psykologi, uraohjaus


Linkit 

Työmarkkinatori https://tyomarkkinatori.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti